Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil være mer sammen med mamma.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er enebarn og jeg har allstid bodd sammen med mamma og ingen andre, jeg vet ikke hvem faren min er. For ca 3 år siden fikk mamma en kjæreste og vi flytta til han (og jeg liker han, men vi er liksom ikke bestevenner). Og egenklig alltid siden da og spessielt nå de siste månedene, så gråter jeg ver kveld og sånt, og det er fordi jeg egenklig har lyst til å vere mer sammen med mamma. (Mamma og han drar alltid på ferie og sånt alene) og når jeg spørr mamma og vi skal finne på noe sammen så virker hun veldig irritert og sånt, og hun vill liksom aldri vere sammen med meg så jeg er mest oppe alene på rommet mitt. Og nå er det sånn at jeg bare har lyst til å ta meg fri fra skolen og dra på ferie med mamma eller noe. Men når jeg sier noe sånt så blir hun bare veldig irritert og går vekk uten og si noe mer, men det har liksom alltid vert sånn siden att de to er sammen og at jeg sitter oppe på rommet mitt alene.Så hva er det jeg kan gjøre, og er det meg det er noe "galt" med eller mamma?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at den situasjonen du opplever er vanskelig for deg. Du forteller at du og mamma har vært alene helt til mammaen din fant en ny mann. Nå føler du deg trist fordi du opplever at mammaen din er mye sammen med den nye mannen, og du ønsker deg mer tid sammen med mammaen din.

Det er ikke noe galt med noen av dere. Jeg tenker at det ikke er så rart at du ønsker å være mer sammen med mammaen din, fordi du egentlig er vant til å ha henne for deg selv. For mammaen din kan det være en utfordring at hun nå må "dele" seg mellom to mennesker hun er glad i.

Jeg vil råde deg til å snakke med mammaen din om det du tenker og føler. Hvis du ikke klarer å snakke med henne alene kan du få hjelp av helsesøster. Det er viktig at mammaen din forstår at den situasjonen du opplever er vanskelig for deg. Du og mammaen din må finne ut hvordan dere kan få tid samme, eller hvordan dere kan få det bedre. I tillegg blir det viktig å finne ut hvordan dere tre som nå bor sammen kan ha det bra sammen som en familie.

Dere kan også få hjelp av Familievernkontoret.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie