Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler hele tiden, Pappa er verst.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg tror ikke jeg holder ut lengre; Mamma og pappa krangler hele tiden, og pappa er verst. Han snakker stygt om mamma bak ryggen hennes og skjeller ut oss andre i familien til stadighet. også når vi er ute i offentligheten, jeg skjemmes rett og slett. Pappa har vært uten arbeid i flere år pga sykdom, men det virker ikke som om han bryr seg om å skaffe seg arbeid selv om han har blitt bedre. Dag ut og dag inn sitter han hjemme og klager på oss andre. I tillegg er økonomien vår veldig dårlig, og vi har stor gjeld. Vi får ikke ferdiggjort oppussingsprosjektet som vi har holdt på med i over 10 år. Huset vårt ser ut som et skrap og alle rom er halvferdige. Jeg inviterer aldri folk med hjem..Alt dette går veldig innpå meg, og alt jeg gjør er tydeligvis ikke bra nok. For et par år siden var vi i samtaler med BUP fordi pappa slo i tillegg, men dette har han heldigvis gitt seg med selv om sinnet hans er minst like ille. Hva skal jeg gjøre? blir helt utslitt når det i tillegg er eksamen og skole

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 17 år !

 

Takk for at du kontakter ung.no og ber om råd.

 

Du har mange bekymringer som helt klart er foreldrene dine sitt ansvar.  I tillegg krangler foreldrene dine. Dette høres slitsomt ut og går ut over skoleprestasjoner og andre ting du som 17 åring heller burde vært opptatt av.

 

Jeg vil råde deg til å finne en god samtalepartner som kan støtte deg i hvordan du har det og hvordan du best kan ivareta deg selv.  Jeg tenker også at en slik støtteperson må hjelpe deg i å prate med dine foreldre så de forstår hvor belastende ting er for deg og hva du trenger.  Det høres også ut som foreldrene dine trenger hjelp, både praktisk og økonomisk, men også i form av samtaler.   

 

Det er fint hvis du kan ta kontakt med helsesøster, rådgiver eller lærer på skolen din og forteller hvordan du har det hjemme.  Helsesøster kan være en god støtte og samtalepartner evt. gi råd om hvem andre i kommunene som kan hjelpe deg og din familie. Det er viktig at skolen får vite hvordan du har det hjemme, da det kan hende du i en periode trenger noe tilrettelegging i forhold til skolearbeidet.   

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie