Hopp til hovedinnholdet

Pappa setter grenser som du opplever du at han tar i fra deg goder. Dette gjør at du ikke tørr å si så mye fordi da mister du muligheten til å reise til stallen som er straffen.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg og pappa pleier av og til å diskutere småting iblant og det går egentlig over fort. Men de gangene vi først krangler litt mer alvorlig, så truer han meg med å ta fra meg ting. Han lovet meg f eks å dra til stallen de neste 2 helgene, men han sa at jeg verken får dra da, overnatte hos venninnen min eller bruke mobilen hele helgen. Alt dette på 2 minutter! Humøret mitt går opp og ned til tider, og det er ikke alltid så lett å kontrollere hva jeg sier og gjør, men pappa husker nok ikke fra han var 13 og ung. Jeg vil bare ha slutt på truing og bli tatt fra ting jeg virkelig liker. Har også sagt til pappa at jeg syns det er ubehagelig og at jeg så vidt får åpne munnen før en helg i stallen ryker.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontakter ung.no.
Du forteller at din far setter grenser og straffer deg med at du ikke får gå i stallen som du er veldig glad i. Du forteller at dere også diskuterer mye småting som går greit og det går fort over

Går det an å snakke med mamma om dette? At du opplever det er litt vanskelig å ta opp ting du er opptatt av fordi da er du redd pappa straffer deg med å ikke få gå i stallen.

Å snakke i sammen på en god måte er vanskelig. Spesielt hvis det blir mye følelser. Dette gjelder både for voksne og ungdommer. Så kanskje du kan ta kontakt med helsesøster og snakke med henne for å få til å snakke/kommunisere bedre med pappa?

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie