Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg fortelle foreldre om snusbruk

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som nylig har begynt å snuse... MEN d eneste spm jeg har e om jeg skla vente til foreldrene mine finner ut av d eller om jeg skal si d til de... Håper på svar fortest mulig! Elsker denne siden! Tusnetakk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror at alle foreldre setter pris på at barna deres er åpne og forteller dem om slike ting, selv om det kanskje er noe de ikke så blir så glade for å høre. Hvordan foreldrene dine kommer til å reagere på dette er vanskelig å vite på forhånd. De fleste foreldre vil nok synes det er leit om de får vite at barna deres bruker røyk eller snus, fordi de vet at dette både er skadelig for helsen og noe man kan bli avhengig av. Og på den måten kan de nok reagere med å bli sinte eller fortvilet.

Om foreldrene dine blir sinte eller opprørte, er det nok fordi de er bekymret for deg. Og selv om de kanskje blir sinte eller lei seg, er det kanskje greit å fortelle de det likevel? Det er ikke noe godt å skjule ting for andre, og ofte kan det være fint å snakke med noen om det man går og tenker på.

Hvis du vil vite mer om snus kan du lese her eller ringe oss på Røyketelefonen 800 400 85. Det er gratis fra fasttelefon, og vi kan ringe deg tilbake om du bruker mobil. 


Vennlig hilsen Røyketelefonen 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie