Hopp til hovedinnholdet

Fjerne far fra folkeregisteret - stønad fra Lånekassen

Jente 17 år
 

Spørsmål

HeI! Jeg er en jente på 17 år som bor hjemme hos moren min, som har foreldreansvaret for meg og mine to søsken. Mitt spørsmål er om det er mulig å fjerne at jeg har en far fra folkeregisteret. Grunnlaget for dette er at jeg ikke har hatt kontakt med han på 7 år og jeg kommer aldri til å ha kontakt med han igjen. Når jeg nå søker om stipend får jeg mye mindre penger enn det jeg mener jeg burde få. Mamma betaler alt for oss, og hun har ikke en veldig høy inntekt, så i teorien burde jeg få mye mer i grunnstipend enn det jeg kommer til å få, men lånekassen regner jo med han og hans samboer sin inntekt. Noe som ødelegger veldig mye for oss, da vi akkkurat klarer å få pengene til å strekke, slik at vi har alt vi trenger. Derfor lurer jeg på om jeg på noen måte kan få fjerne han som min far eller om det er noe jeg kan gjøre slik at jeg får mer penger? Han har allerede ødelagt nok for oss, og nå ødelegger mer! hjelp! På forhånd, takk for hjelpen!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei, du har ikke mulighet til å fjerne at du har en far fra folkeregisteret fordi du ikke har hatt kontakt med ham på lang tid.

Etter de nye reglene for grunnstipend, så regnes begge foreldrene sin inntekt med, siden begge foreldrene er pliktige til å hjelpe til økonomisk, slik at man får en utdanning.

Det går nok ikke an å gjøre unntak i fra denne regelen, med mindre faren din har mistet foreldreretten ved dom eller adopsjon.juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Grunnstipend på videregående

Pult med skrivesaker (colourbox.com)

Grunnstipendet skal være et bidrag til å dekke levekostnader for elever fra familier med svak økonomi. Alle elever skal ha muligheter til å ta videregående opplæring, uavhengig av familiens økonomi.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie