Hopp til hovedinnholdet

Far sier hun må ha samvær med han.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 17 år. Jeg bor hos min mor i Oslo, men har en far som bor to timer unna. Før har det gått greit med samvær. Men nå har min far tatt opp en lov om hvor mye jeg må være der. Jeg trives ikke veldig godt hos min far og jeg lurer på hva denne regelen sier? Han sier at jeg må være der annen hver helg, 3 uker i sommeren og halvparten av ferier ellers. Er dette sant? Er det en måte jeg kan unngå dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du er 17 år og din far sier at det er en lov som sier at du må være hos annehver helg, 3 uker på sommeren og halve andre ferier.

Loven sier at barna har rett på samvær med sin andre foreldren. Det er en lov som sier at under samvær så skal barn blir hørt fra de er 7 år. Hvor eldre barnet blir hvor mere skal barnet/ungdommen bli hørt. Dette er fordi når man er 7 år så forstår man ikke helt konsekvensen av hva man velger på samme måte som man er 17 år.

Du som er 17 år skal bli hørt på hva du ønsker når det gjelder samvær. Ønsker ikke du så mye samvær med din far så skal det taes hensyn til hva du ønsker. Når du er 18 år så er du myndig og bestemmer helt selv.

En annen side er at kanskje du skal fortelle pappa hva som gjør at du ikke trives så veldig der så han kan endre på det som gjør det vanskelig. da vet han hva som er åraken til det.

Ellers så kan dere også ta kontakt med nærmeste familiekontor hvis du ønsker hjelp til å snakke med din pappa om dette.

Lykke til 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie