Hopp til hovedinnholdet

For en stund siden, fant jeg ut at min far var utro mot min mor. Jeg tenker ofte på det, og ofte slår tanken meg om at jeg og mamma flytter bort. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

For en stund siden, fant jeg ut at min far var utro mot min mor (mest sannsynlig) Jeg skulle låne telefonen hans til å sjekke noe, så klikket det inn en melding og med refleks trykte jeg på meldingen. Pappa hadde skrevet noe om at han gledet seg til å kline med henne osv. Jeg ble helt satt ut og la fra meg mobilen hans. Jeg klarte ikke å slutte å tenke på det jeg hadde lest, og noen dager senere tok jeg mobilen til pappa uten at han visste det, for å finne igjen meldingen. Men da var alt slettet. Jeg har ikke sagt dette til noen, for jeg har ikke noe bevis og jeg vil ikke ødelegge... Jeg tenker ofte på det, og ofte slår tanken meg om at jeg og mamma flytter bort. Håper virkelig at jeg får svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette høres veldig vanskelig ut for deg. Det å oppdage et slikt svik er vanskelig å leve med. Det er vanskelig å gi deg det beste rådet for deg uten å kjenne deg. For noen er det viktig å gi beskjed til den det gjelder. Noen skjønner først hvor mye dette påvirker andre før det blir avslørt.

Andre ønsker ikke å ødelegge familien. Mange ganger kommer utroskap opp som et tema blant de voksne, yten at barna får vite om det. Mange par/foreldre tar kontakt med en par terapeut for å komme gjennom krisen. Andre velger igjen å fortelle om utroskapen til den som er bedratt.

De aller fleste synes det er vanskelig å bære en slik hemmelighet alene. Det er ofte vanskelig å skulle avsløre sin egen far, men hjelpere har som regel taushetsplikt og er der for den som trenger hjelp. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster, sosiallærer eller rådgiver. Helsestasjonen for ungdom der du bor er et godt sted å ta kontakt. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog. Det er også mulig å ta kontakt med Røde kors' Kors på halsen 800 33 321 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123.

Håper dette er til hjelp!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie