Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14 år som har problem med sin mor ved at moren sier stygge ting til henne og gir lite ros.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år og jeg har et problem. Jeg og moren min krangler nesten alltid. Og når jeg først får en fin kommentar av henne, blir jeg så ivrig etter å få en til. Fordi kommentarene hun gir varer aldri så lenge før hun kaller meg en drittunge. I tillegg sier hun alltid hvor mye galt jeg gjør når jeg er mot andre. Hun ser aldri hvor hardt jeg prøver å endre meg etter alt hun sier. Jeg vil bare gjøre hun fornøyd, men samme hva jeg gjør funker det ikke. Hver natt føler jeg meg som den verste personen på jorda, det føles ut som om jeg ikke klarer å gjøre annet en såre folk. Jeg må alltid tilpasse meg for å være noen alle liker, men det at jeg gjør mitt beste er tydligvis ikke nok. Jeg orker ikke å leve sånn mer. Det er ofte jeg gråter masse før jeg legger meg. Hva skal jeg gjøre? Jeg orker ikke leve som dette lenger. Å hvordan skal jeg klare å få gode karakterer, gi mitt beste i dans og andre aktiviteter, bli den beste vennen jeg kan og være den perfekte jenta mamma ønsker!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at din mor anklager deg mye og sier mange stygge ting til deg. Det høres vondt ut det du skriver og det er ikke noe godt å ha det slik. Du lengter etter å bli sett for den flotte jenta du er. Du lurer på hva du skal gjøre.

Du er 14 år og da har du en helsesøster på skolen din. Henne skal du kontakte å snakke med så du får snakket ordentlig ut om dette. Familievernkontoret kan også hjelpe deg og din mor å snakke bedre i sammen så din mor forstår hvor vondt du har det. Så start med å snakke med helsesøster på skolen din. Du bør ikke gå med dette alene inni deg. Legger med noen artikler du kan lese.

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie