Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene liker ikke gutten hun har blitt kjent med

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har blitt kjent med en veldig snill og utadvent gutt som jeg har blitt veldig glad i. Han er en "ordentlig" gutt. Han er en blid og aktiv gutt og er også opptatt av skolen. Han har vært hos meg og har også hilst på foreldrene mine. Jeg var sikker på at foreldrene ville like han, men det gjorde de ikke. Jeg tror dessuten de ikke ville ha likt noen gutt i det hele tatt, uansett hvordan han måtte ha vært. Det virker som om de bare prøver å finne feil og noe negativt uansett. De mener han er "frampå", men han er bare utadvendt og ville gjøre et godt førsteintrykk... De synes det er alt for tidlig å få seg "kjæreste" selv om jeg har sagt mange ganger at det ikke er slik (enda hvertfall). De har vært sure og behandlet meg annerledes og rart i flere dager nå bare på grunn av dette... Hva skal jeg gjøre? -Hilsen frustrert jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.


Jeg synes det er hyggelig å lese at du har funnet deg en gutt som du liker, og som det høres ut som at du ihvertfall kunne tenke deg å bli kjæreste med.
I den sammenheng tenker jeg at det egentlig litt irrelevant hva foreldrene dine synes om den som du liker. Sålenge du liker han eller hun, så er det viktigeste.

Jeg kan jeg tenke meg at det kan hende foreldrene dine sier de ikke liker han fordi de ikke egentlig gir han en sjanse. Og grunnen til at de ikke gir han en ordentlig sjanse, er fordi de er redde for hva det kan føre til. Kanskje de er redde for at han skal såre deg på noe vis.

Jeg tenker at det kan være lurt å snakke med foreldrene dine. Fortell dem at du liker denne gutten, og at du ønsker at de også skal bli kjent med han og like han. Dersom de ikke er interessert, så er det ikke så mye annet å gjøre enn å vente å se. Etterhvert som de ser at du blir glad av å være med han og at han er snill med deg, så vil det og kanskje endre deres innstilling til han. 

Jeg ønsker deg lykke til!

 

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Ulike lover sier noe om hvilke plikter foreldre har overfor barn og hvilke rettigheter ungdom har overfor foreldre. Les mer om noen av de viktigste for deg!

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie