Hopp til hovedinnholdet

Jeg og søsteren min krangler hele tiden, hva gjør jeg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en 16 år gammel jente som nesten hele tiden krangler med min storesøster på 19. Vi krangler om nesten hva som helst hver dag, og det er ALLTID hun som starter krangelen. Men jeg er kanskje den som er den "verste" av oss når vi krangler, men det er allikavel hun som ALLTID skal starte en krangel og alltid erte og plage meg uten grunn, hvertfall, det som irriterer meg mest er da det, og lurer på hvordan jeg kan få henne til å holde opp? Har prøvd selv og bare være rolig og ikke svare tilbake men jeg klarer det ikke. Og foreldrene mine gir bare alltid meg all kjeften og sier at jeg er den slemme. også sier de ingenting til søsteren min. Hva kan jeg gjøre for st de kan høre på meg og at de også kan behandle/"straffe" begge likt? Irriterer meg at alltid jeg skal få kjeften når det alltid er henne som begynner... (PS: vil helst ikke at dette skal vises offentlig)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er utrolig vanlig at søsken krangler. De aller fleste som krangler opplever at det er den andre som starter krangelen. Det er umulig for oss å kunne si om du har rett eller ikke uten å ha opplevd at dere krangler. 

Det er leit at du ikke opplever at foreldrene dine ikke hører på deg. Kan det være at de opplever at det bare er sladder?. Det er viktig at du forteller dem hvor vanskelig dette er for deg og ikke bare om hvor håpløs hun er, kan det hende at de hører litt mer. Kanskje du kunne prøve å skrive til dem om hvordan du har det.

Det å prøve å heve seg over det hun kommer med og være saklig er nok det lureste, selv om det er vanskelig. Det kan være godt å snakke med noen utenfor familien også. Mange synes det er godt å snakke med helsesøster, kontaktlærer eller rådgiver. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog. 

Håper dette kan være til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie