Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger hjelp for å slutte å være lei meg hele tiden. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Pappa har ADHD og det gjør han ofte stresset veldig fort. Når han blir sint på meg tar han meg i armen hardt skriker meg i øret og jeg begynner å grine. For noen uker siden flyttet han til farmor og farfar. Nå blir jeg bare teist fordi dette har skjedd før og denne gangen blir dwt kanskje for alltid. Jeg er bare hos han en dag i uken. Jeg trenger hjelp for å slutte å være lei meg hele tiden kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Du skriver at du er veldig trist og lei deg nå, og det høres ut som dette er knyttet til at faren din har flyttet ut og at du er redd han ikke flytter tilbake. Du forteller også at han har blitt sint på deg mange ganger, og det tenker jeg må ha vært skremmende for deg. 

Jeg synes det høres ut som du bærer mange tanker og bekymringer inni deg og at dette gjør deg trist. Det jeg håper du kan gjøre, og som jeg tror kan hjelpe deg, er å snakke med noen om det du opplever nå og hvordan du har det. Hvis man deler vonde tanker og følelser med noen som kan forstå og støtte, blir det ofte lettere å bære. Er det kanskje en voksen i familien du har tillit til og kan snakke med? Du kan også gå til lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Jeg tror de kan være en støtte for deg nå og de kan gi deg mer råd og støtte på veien. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger ved noen artikler under som jeg tror kan ha nyttige tips til deg om hva du kan gjøre når du blir trist, en om hvordan man kan takle ubehagelige følelser og tanker, en om tips til når man føler alt blir litt kaotisk og en artikkel om hvordan man kan takle ubehagelige opplevelser

Jeg håper dette svaret var til hjelp for deg og at du får det bedre framover. Ta godt vare på deg selv, lykke til videre!

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Skilsmissen - noen erfaringer

Skilsmisse

KJÆRE MAMMA OG PAPPA

Jeg vil bare fortelle at det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Kanskje du kan skrive et brev eller e-post til foreldrene dine og fortelle hvordan du har det? Les andres erfaringer og del dine meninger under artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie