Hopp til hovedinnholdet

Jeg har løyet og har skyldfølelse.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 13 år og elsker musikk, hjeme har vi et 5 år gammelt piano, som ingen bruker.. Jeg tokk det fram, og det hadde noen stygge merker, leste litt på internet, for og fjerne det, men det ble bare stykk det jeg gjørde.. Har dårlig følelse... Og løy om det.. Hvordan kan jeg si at jeg mener det, og hvordan bli kvit skyldfølelsen? trenger virkelig hjelp

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint å lese at du elsker musikk og har piano hjemme.

Når jeg leser mailen oppfatter jeg det slik at du hadde en god tanke om å få vekk noen stygge merker på pianoet, men at det ikke virket. Da fikk du en dårlig følelse og løy om dette til noen. Kanskje til foreldre eller andre voksne?

Selv om dette er vanskelig, ville jeg nå ha sagt ifra om det som har skjedd. Si at din tanke var god og forklar helt ærlig det som skjedde. Jeg tror det vil gå fint og så tenker jeg at det viktigste er at du har lyst å spille på pianoet som ingen bruker. Sammen vil dere kanskje også finne ut av om merkene kan fjernes eller dekkes til på andre måter.

 

Jeg tenker at når du sier ifra vil skyldfølelsen bli borte. Og så kan det bli til en glede for mange at du vil spille på pianoet. Håper det ordner seg for deg!

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie