Hopp til hovedinnholdet

Mye krangling og ansvar hjemme.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, mammaen min døde for fire år siden, og hun var på en måte den som hadde mest ansvar i famillien og holdt den sammen. Men nå som hun er borte er det MYE krangling mellom alle. Jeg lager middag til alle i famillien nesten vær dag. Jeg vasker også mye klær. Lillebroren min ble 10 i går men har i to år ca lagt seg11-12. Dette gjelder meg også. Jeg vekker han vær morgen. Føler ikke at vi har noe ordentlig orden på famillien. Pappa kommer aldri på noen av foreldremøter mine noen gang. Hvordan kan jeg få dette til og bli bedre? Vill ikke prate med noen fordi, føler at jeg legger enda en byrde på pappa hvis du skjønner. Hjelp meg... Takk for svar<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 14,

Du har veldig mye ansvar hjemme. Jeg tenker det er viktig at dere får hjelp. Du skriver at du ikke ønsker å snakke med noen, men det tenker jeg at du må. Jeg forstår at du ikke ønsker å legge mer byrde på din far, men kanskje du kan prøve å snakke med ham om hvordan du opplever situasjonen, og at du har behov for at det blir en endring hjemme. En mulighet er at du kan begynne med å snakke med læreren din om situasjonen. Trolig har læreren gjort seg tanker om hva som er årsaken til at din far aldri kommer på foreldremøter. Det er ikke å gjøre situasjonen vanskelig for din far hvis du snakker med andre om situasjonen. Faktisk er det slik at det kan være begynnelsen på å skape forandring hjemme. Du kan også velge å snakke med helsesøster på skolen, der kan du få råd og hjelp.

 

Hvis du har behov for å få mer råd før du gjør noe, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. Det er gratis og du kan være anonym. De som besvarer telefonen er sosialarbeidere med lang erfaring i å snakke med barn og ungdom.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie