Hopp til hovedinnholdet

Blir mobbet av broren sin, hva kan han gjøre?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en transgutt som blir mobbet av lillebroren min, som er 9 år yngre. han sier "hei jenta mi". som knuser meg på innsiden og han kaller meg ting og sier at jeg er dritt og alt jeg spiser er dritt. dette gjør han når vi er alene. aldri når det er noen tilstede, ihvertfall ikke foreldrene mine. foreldrene mine kan være i nabo rommet, men de gjør ikke noe. når jeg forteller om dette. som jeg gjorde i går mens jeg gråt, sa de bare at det er søsken kjærlighet. jeg er følsom og har autisme men, hvor går egentlig grensen mellom søsken KJÆRLIGHET og MOBBING? jeg prøver å ignorere ham når han kaller meg ting, men det renner over for meg etter en dag. han kastet også en ball på meg om og om igjen. noen ganger når jeg spør ham om noe så ignorerer han meg bare. hva kan jeg gjøre for å ikke måtte forlate stuen hver gang han er der alene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 17 år

Dette ligner mye på et annet spørsmål som jeg akkurat svarte på. Kopierer derfor inn det samme svaret dersom det ble noe feil med tilbakemeldingen;

Skjønner godt at det er frustrerende å bli mobbet av broren din, det er jo absolutt ikke greit. Ekstra frustrerende blir det også fordi foreldrene dine ikke tar det på alvor.

Jeg vil anbefale deg å lese en artikkel som jeg legger ved, som handler om akkurat dette. Her kan du få gode tips om hva som kan være lurt å gjøre.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie