Hopp til hovedinnholdet

Jeg så på mobilen til moren min at hun holder på med en. Skal jeg si til henne at jeg vet det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Min mor holder på med en, men hun vet ikke at jeg vet det. Hun sa at det ikke var noe mellom dem, men jeg så på meldingene dems at det er det . Jeg skammer meg over at jeg gikk inn på hennes mobil og så meldingene. For jeg har trodd en stund at det er mellom dem, men har vært så usikker. Hva burde jeg gjøre? Si til henne at jeg vet det, eller bare la det være og heller se om hun sier det etterhvert? Hilsen en litt fortvilet jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har gått inn på moren din sin mobil og utifra meldingene har du skjønt at hun treffer en fyr. Nå skammer du deg over å ha gått inn og sett på meldingene hennes og er usikker på hva du skal si eller gjøre. Det er ikke godt å kjenne på en sånn indre konflikt.

Det er vanskelig å gi et tydelig råd, og du er nødt til å kjenne etter selv hva som er best for deg. Jeg foreslår at du setter deg ned sammen med moren din, når dere har tid begge to, og at du ber henne om unnskyldning for at du gikk inn på mobilen hennes og forteller henne at du har fått greie på at hun holder på med han. Du kan også si at du synes det er hyggelig at hun treffer han hvis du synes det. Jeg tror ikke det er så lurt å kritisere henne hvis du ikke liker han, ihvertfall ikke samme da som du innrømmer å ha vært inne på mobilen hennes. Det kan hende at hun blir irritert over at du har vært inne på mobilen hennes, men det er bedre at du forteller det enn at hun finner ut av det selv. Da får du også lettet hjertet ditt og slipper å være så fortvilet.

Lykke til!

Hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie