Hopp til hovedinnholdet

Gutt 21 år har bodd tre år i Norge. Han bor sammen med moren sin, men synes at hun irriterer ham, hun maser og maser. Hva kan han gjøre?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 21 år gammel, bor i Norge litt mer enn 3 år, kommet med mora ( hun giftet seg med nordmann ) hva er problem mitt ? Problemet er at mora irriterer meg hverdag. Når jeg kommer hjem, jeg har lyst å gå fra med en gang. Jeg kan ikke gjøre lekser, kan ikke gjøre noe .. Hun masser og masser .. Ja, jeg skrevet at jeg er 21 .. Egt må bo alene og osv ... Men jeg valgte å studere , så mest tid jeg bruker på skole .. Jeg veit ikke hva jeg skal gjøre ..:/

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er ikke uvanlig at det blir vanskelig for foreldre og voksen barn å bo sammen. Ofte handler dette om at barna kjenner seg store, selvstendige og vil bestemme selv, mens foreldrene stiller krav og har forventninger til barna som bor hjemme.

Du skriver ikke hva som irriterer deg så veldig, men at hun maser og at du bare får lyst til å gå ut igjen. Dette høres ikke noe greit ut for noen av dere.

Mitt forslag er at dere ber om hjelp til å løse dette. Dere kan kontakte nærmeste familievernkontor og be om en eller flere samtaler der. Hvis det er et helsetilbud for studentene der du går på skole, så kan du høre om de kan hjelpe. Dere kan også be om hjelp fra en annen klok voksen som dere begge har tillit til. Målet må være å bli enige om hvilke forventninger dere kan ha til hverandre. 

Jeg vil tro at du og mammaen din har en lang historie sammen som kanskje ikke har vært så lett bestandig? Det er derfor viktig at det som skjer nå ikke ødelegger forholdet mellom dere. Dette har dere begge et ansvar for.

Hvis det blir veldig vanskelig å bo sammen, så må du kanskje se på muligheten for å flytte ut selv om du studerer. Mange klarer det ved hjelp av støtte fra Lånekassen og kanskje en deltidsjobb? En annen mulighet er å ta et år på folkehøgskole. Da kommer du hjemmefra og kan fordype deg et år i noe du er interessert i.

Håper det ordner seg for dere begge! Lykke til!

Hilsen familieterapeuten :) 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innlegg: "Dyrt å flytte ut"

Flytte (colourbox.com)

En helt vanlig dag våknet jeg med en følelse i magen som sa at det er på tide at jeg flytter hjemmefra. Hvorfor jeg fikk denne følelsen er jeg ikke helt sikker på.

Innlegget er skrevet av Lotta

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie