Hopp til hovedinnholdet

Mamma kommer ikke overens med datteren til pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et problem jeg har en halvsøster det er barnet til pappa og mamma kommer ikke over ens med henne så hun blir sur når jeg snakker om henne men jeg prøver Og si fra at jeg faktisk blir litt lei meg av at det ikke kommer overens og at dette er veldig vanskelig for meg halvsøstre mi er 23 år og ja hun var syk hun drakk for mye men ja det har vert sånn siden mamma og pappa gifte seg at søastra mi og mamma ikke komemr over ens og jeg vet ikke hvem jeg kan snakke med jeg ber jeg ikke kan gjøre så mye men ja er det noe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13

Tusen takk for at du skriver til oss. Du skriver at moren og halvsøsteren din ikke kommer overens og at moren din blir sur hvis du snakker om søsteren din. Du skriver også at du har prøvd å si ifra om at du blir lei deg av at det er sånn, men at det ikke har hjulpet. Jeg skjønner godt at du blir trist når de du er glad i synes det er vanskelig å omgås!

Det er ganske vanlig at "ste-mødre" og "ste-døtre" har vanskelig med å ha et godt forhold til hverandre. Allikevel synes jeg at det er viktig at moren din respekterer at forholdet til søsteren din er viktig for deg. 

Mitt forslag er at du prøver å snakke med moren din igjen og at du fokuserer på at du ønsker at hun støtter forholdet mellom deg og søsteren din heller enn på at moren din må oppføre seg annerledes ovenfor søsteren din. Kanskje moren din er bekymret for at søsteren din skal påvirke meningene dine til å bli mer positiv til drikking eller andre ting. Prøv isåfall å lytte til moren din og ta hennes bekymringer på alvor, på den måten blir hun roligere. Jeg legger en artikkel under med gode tips for å ta opp ting som er vanskelige med foreldre.

Hvis det er vanskelig å gjøre noe med situasjonen kan kanskje faren din hjelpe deg eller kanskje du kan få hjelp fra et familievernkontor.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie