Hopp til hovedinnholdet

Har løyet til foreldrene mine. Flytter ut.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre Lenger. jeg har løyet til foreldrene mine Mange ganger den siste måneden. jeg lovde faren min at jeg skulle slutte å det gjorde jeg, men han trur fortsatt at je lyver. jeg har også fått søskene mine til å Lyve for meg, og da ble pappa rasende. nå vil han ha meg ut av huset innen februar. jeg sa at det var greit, å nå skal jeg flytte ut med mindre jeg forandrer meg.men jeg kan ikke bevise at jeg har forandrerr meg når han fortsatt bare er sur? jeg vil, men jeg klarer det ikke når han ikke tilgir meg... jeg har også svart foreldrene mine grovt, og jeg ar snakket ganske stygt til dem... jeg vil bare forsvinne, og det er like før jeg gjør det. hjelp! hva skal jeg gjøre? er Dette så alvorlig som jeg føler at det er? jeg skriker meg til søvne hver kveld og får meg ikke opp om morgenen, jeg har fått nedsatt siden at jeg ikke klarer å stå opp for å dra på skolen tidsnok.. jeg lurer også på omDette bare er en fase? kommer jeg til å forandre me

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

 

Det høres ut som det er en del kaos hjemme hos dere. Du sier ikke hva all denne lyvingen handler om, men det er tydelig at din far ikke liker det. Du sier også du har svart dine foreldre stygt og snakket grovt til dem, men selv om du har gjort det, så er det ikke ok eller grunn god nok til at din far vil kaste deg ut av huset.

Du spør om dette er så alvorlig som du føler at det er ?  Det er vanskelig å svare på hvor alvorlig det er, men det som er viktig er at du selv føler det er et problem og at det gjør livet vanskelig for deg, og det er grunn god nok til å få hjelp. Det som også er helt sikkert, er at dere som familie trenger hjelp til å kunne snakke bedre sammen. Det er dumt hvis alt dette påvirker din skolehverdag så du ikke kommer deg opp om morgenen, at du får nedsatt karakter, går rundt og er lei deg og har negative tanker om deg selv. 

 

Utfra alderen din og de problemer du beskriver, så er det godt mulig at det er en fase du er i nå (tenåring) og som vil gå over, men det er samtidig høyst sannsynlig at du og dine foreldre vil ha nytte av å snakke med for eksempel et familiekontor. Du spør hvordan du kan bevise for foreldrene dine at du har endret deg. På et familiekontor/senter kan dere få hjelp alle sammen; dine foreldre kan få  tips om hvordan de på en ivaretagende måte kan snakke med deg ? også om de må sette grenser for deg, og dere vil kunne få hjelp til å snakke sammen på en bedre måte. Slik du beskriver situasjonen nå, høres det ut som det meste handler om trusler, lyving og kjefting og det er ikke bra for noen av dere.

 

Mange familier har hatt det slik som du/dere har det, og mange har fått god hjelp. Hvis du ikke vet hvor det finnes familiekontor/senter der du bor, kan du spørre helsesøster på skolen som har oversikt over slikt.

 

Du kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge tlf 116 111.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie