Hopp til hovedinnholdet

Mamma trodde ikke på meg da jeg sa vi hadde fri.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! En dag sa jeg til moren min at vi hadde fri neste dag fordi vi hadde annet et opplegg den dagen. Mamma trodde ikke på meg også sa hun sånn "jeg kommer til og halshugge deg hvis du skulker" også er hun fortsatt veldig sint. Men jeg viste at vi hadde fri den dagen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er jo ubehagelig å bli mistrodd.  Hvis du vil rydde opp i akkurat den episoden, kan du jo be læreren fortelle mamma at det var slik du fortalte.  Hvis mamma fortsetter å være mye sint og sier slike ting som at hun skal "halshugge deg" o.l. trusler, så syns jeg du skulle prate med noen om dette, for det høres ikke greit ut.  -Du kan prate med helsesøster på skolen din eller kanskje med noen i familien som kan hjelpe deg å prate litt med mamma om at dette ikke er greit.  Kanskje kan du også selv prate med mamma om at du syns det er vondt at hun er så sint og at hun ikke tror på deg.  

Hvis du ikke har det bra i jula, kan du ringe til alarmtelefonen 116 111.

Prøv å få pratet med mamma nå.  Kanskje hun har vært sliten og følt ansvaret stort og kan bli glad om dere nå kan samarbeide litt om å lage jul og kose dere sammen.  Kanskje du kan spørre om det er noe du skal hjelpe til med nå når du har fått skoleferie.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie