Hopp til hovedinnholdet

mamma bare bryr seg om oss barna så hun glemmer å bry seg om seg selv

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. I det siste så har mamma isolert seg fra alt og alle. Jeg føler mamma bare bryr seg om oss barna så hun glemmer å bry seg om seg selv. Hun har en venn fra barndomshjemmet men det er langt unna. de snakker daglig men hun isolerer seg fra alle andre. Jeg vet ikke om mamma er deprimert. Hun drikker ikke eller noe sånn. Hun er bare veldig stille og ensom. Hun er nesten bare hjemme og jeg vil hjelpe henne.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no. Du er bekymret for din mor som er ensom, stille og isolerer seg.  For å finne ut av om din mor er deprimert  eller om det er andre ting som plager henne foreslår jeg at du sammen med henne får prate med en voksne som har greie på psykisk helse.  Da kan du fortelle hvordan du opplever din mor og kanskje få svar på ting du lurer på.  Videre hva som kan hjelpe henne.    

Kan du ta kontakt med helsesøster på skolen din. Helsesøster kan foreslå hvem som kan kontaktes i  din kommune og være behjelpelig med å få til en avtale.    

Les gjerne artiklene under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie