Hopp til hovedinnholdet

Jente,17 år som føler at hun ikke blir respektert for den hun er av moren sin. Føler mye blir urettferdig også i forhold til hvordan yngre søsken blir behandlet.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei☺ Mamma driver å klager over alt jeg gjør, kaller meg egoistiskbog behandler meg som jeg var 5 år gammel, dette begynner å bli veeeldig irriterende. Jeg er eldst av 3 søsken, søstra mi på 15 blie behandla mye mere voksent enn meg, og jeg fyller 18 om mindre enn en månde... Hva ksn jeg gjøre eller si for å få mamma til å forstå at jeg ikke er en liten unge lenger og at hun ikke kjenner den virkelige meg, som er en person som overhode ikke er egoistisk.. Jeg bryr meg mer enn andre enn om meg selv..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du opplever at du ikke blir behandlet som en 17 åring og at du begynner å bli voksen å har egne tanker og meninger om ting. Du føler du blir ikke respektert. Du opplever at mamma ikke helt har fått med seg at du snart er en voksen kvinne som er myndig. Hun sier du er egoistisk som du blir lei deg over fordi du opplever at hun ikke kjenner den virkelige deg.

Dette høres ikke noe godt ut. Det høres ut som du og mamma trenger en ordentlig prat med en annen tilstede som kan hjelpe deg å få satt ord på dette så mamma forstår at den lille jenta hennes begynner å bli voksen.

Det er familievernkontoret som kan hjelpe dere best med å få snakket ut om dette så det blir bedre for deg og din mor hjemme. Det er mange ganger greit at det er en annen person som er nøytral som hjelper dere å snakke i sammen. Da blir det ikke så mye kjefting på hverandre, men en god samtale. Du kan selv ringe å be om en samtale.

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie