Hopp til hovedinnholdet

Venninne krangler med moren sin. Hva kan jeg gjøre for at hun skal føle seg bedre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, for et par dager siden spurte jeg venninna mi om hun kunne tenke seg å være med med på en skitur til en turisthytte på fjellet. Dette hadde hun lyst til og spurte derfor moren sin (foreldrene hennes er skilt og er ikke helt på talefot) om hun fikk lov. Moren reagerte veldig overbeskyttende, noe hun ofte gjør, men plutselig begynte hun å si at hun ville være med på turisthytta og spørre om venninna mi ikke unte henne litt ferie. Dermed begynte hun å snakke om at hun savnet hyttelivet (faren overtok hytta deres da de skilte seg) og at det var urettferdig av faren å ikke gi henne tid på hytta. Jeg mener at det ikke er rett av moren å blande min venninne inn i dette med faren, og lurer derfor om det er noe jeg kan gjøre? Venninna mi fikk dårlig samvittighet for at ho ikke unner moren litt ferie, men det synes jeg absolutt ikke hun skal ha dårlig samvittighet for. Er det noe jeg kan si for at hun skal føle seg bedre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du bryr deg så mye om venninnen din!
Jeg er enig i at moren ikke burde blande venninnen din inn i disse problemene. Det viktigste du kan gjøre er å forteller til venninnen din det du skriver til oss; at dette ikke er noe venninnen din skal trenge å bekymre seg over eller ha dårlig samvittighet for. Det er ikke hennes ansvar at moren har det vanskelig etter skilsmissen, antagelig syntes venninnen din at det er vanskelig nok fra før av. Du kan jo også si til venninnen din at hun kan prøve å ta opp dette med moren sin selv, og si ifra at  hun syntes det er dårlig gjort å legge et slikt ansvar over på henne. 


Legger ved noen artikler som kan være til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie