Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine liker ikke kjæresten min, hvordan skal jeg takle dette?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg er i en litt vanskelig situasjon. Jeg er sammen med en fyr som jeg har vært litt av og på med, men nå har vi virkelig funnet hverandre. Jeg er for første gang lykkelig i et forhold, men foreldra mine liker ikke typen. Vi ble sammen igjen for 6 mnd siden, noe jeg ikke har sagt til dem. Jeg går godt overens med hans familie, men han har aldri fått møtt min. Han har en litt problematisk fortid, det plager ikke meg, men foreldra mine kaller han stygge ting uten å ha snakket med han noen gang! Nå sier de at jeg må slette han fra face og insta, ellers kutter de all økonomisk støtte, slår av meg henda.. Jeg klarer meg selv, men dette sårer meg. Jeg vet ikke hvordan jeg kan fortelle jeg er lykkelig i et forhold de ikke vet om. Jeg har sagt vi ikke har hatt kontakt, kun fordi jeg vet de misliker ham. Jeg har snakket med typen, han er min beste venn. Han blir stygt irritert, sier han er der for meg, men at jeg må ta et oppgjør hjemme..Jeg vet ikke hvordan, dette plager meg.Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at foreldrene dine ikke liker kjæresten din, og du synes det er vanskelig å fortelle dem at dere er sammen igjen.
 
Det er veldig vanskelig å ha en sånn situasjon, og jeg skjønner at du gjerne vil gjøre noe med dette.
Jeg synes det beste er å være åpen og ærlig på det at dere er kjærester!
 
Mitt råd er at du bruker tiden til hjelp. Vis at du har det bra med å klare deg fint i livet, da ser de at kjæresten din er positiv for deg. Jeg vet ikke om du jobber eller går på skolen men følg opp de pliktene du har. Ta vare på deg selv slik at de ser at du holder deg sunn og frisk både psykisk og fysisk.
Som oftest er det slik at foreldre avviser kjærester fordi de er redd forholdet ikke er positivt for barnet sitt. de ønsker at du skal ha et godt liv!

Lykke til videre
 
Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie