Hopp til hovedinnholdet

Hva skal vi gjøre med dyrene våre i sommerferien?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har ett familie problem.. Vi har 4 katter å en hund.. Og det er snart sommer så da er jo det normalt å begynne å planlegge litt, så jeg vil jo dra til forskjellige plasser men mamma vil ikke dra til utlandet med tanken på katter hjemme .. Sist gang vi snakket om det sa hun at vi kan avlive dem å ha hunden også ta med hunden! Men vil jo ikke avlive kattene!! De er liksom født å oppvåkst i familien vår. Å om hunden dør blir vi dyre løse å det klarer jeg ikke.. Værsåsnill få svar fort om hva vi kan finne på?? Mvh usikker jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
Ja, sommeren nærmer seg, og en del familier har de samme utfordringene med sine kjæledyr i forhold til ferien som du beskriver her.
Jeg tenker som deg at man ikke avliver kjæledyr fordi man skal på ferie.

Det er selvsagt en utfordring i forhold til hvordan man løser tilsyn og pass av kjæledyr når man skal på ferie, men det finnes ulike løsninger.

Mange finner naboer eller venner som kan passe dyrene sine når de selv er på ferie.

Noen gjør avtaler med andre som har dyr, slik at man kan bytte på å passe hverandres dyr. Dette er en praktisk og billig løsning.

Når det gjelder katter er det jo sånn at en del har luke i ytterdøren som kattene kan gå ut og inn av. Da kan eventuelt en nabo passe på at kattene får mat og vann. Hvis dette blir løsningen er det fint hvis den som passer kattene kan gi kattene litt omsorg og kos også.

En hund kan ikke være alene hjemme. Kanskje kan en venn passe på hunden når dere er på ferie?

Så finnes det katte -og  hundepensjonater, men det koster en del å ha dyrene sine der.

Noen tar dyrene med på ferie, men dette er kanskje enklest når det gjelder hunder. Imidlertid gjelder det spesielle regler for å ta med hunder til utlandet så det må dere eventuelt sjekke.

Jeg håper dere finner ut av dette.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie