Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil flytte fra familien min. Kan jeg få boligstøtte?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 18 år og sliter veldig mye hjemme, faren min kjeft opp til flere ganger om dagen det siste året. ingen vold blir brukt eller noe men jeg blir bare alltid deprimert av det og hater han så mye at jeg vil forlate familien (far, stemor og liten bror) jeg har prøvd å holde meg så masse mulig og tåle kjeft men er ganske lei av å bli kunst av han daglig for en liten sak jeg gjør eller ikke gjør i huset, jeg er fra russland og muslim. faren min mener at jeg ikke bryr meg om familien og at jeg har sviktet religionen min og hjemmelandet mitt for at jeg har fått meg norsk kjæreste. jeg lurer da på om jeg forlater og vil bo alene, får jeg noe bolig støtte eller hva kan konsekvense mine være i dette tilfelle? jeg avslutter videregånde og går ut til lærling nu til høst.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Jeg forstår at du er i en vanskelig situasjon. Det er leit å høre at det ikke er bra for deg hjemme. Det gjør vondt å ikke bli respektert for sine valg, som kjæreste og religion. Jeg tenker at du godt kan være norsk-russisk muslim med kjæreste, det er helt fint. Jeg forstår at du har fått nok etter å ha forsøkt å holde ut lenge. Det er ikke rart at du føler deg deprimert når dette har vært vanskelig lenge. 
 
Det er veldig bra og viktig at du ber om hjelp slik at du kan få det bedre. I Norge kan du velge kjæreste og andre store valg selv når du er 18 år gammel, og du kan bestemme selv om du vil flytte hjemmefra. 
 
Jeg vil be deg gå til rådgiver på skolen, slik at du kan få noen å snakke med om alt dette og hjelp med å finne ut hvilke muligheter du har for å flytte hjemmefra. 
 
Hvis det skulle bli veldig vanskelig eller voldelig hjemme kan du alltid ringe politiet som vil hjelpe deg. 
 
Jeg ønsker deg all lykke til!
 
Hilsen minoritetsrådgiver (Imdi) i samarbeid med ung.no
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva gjør politiet når de får vite om unge som har det vondt hjemme?

Politi 02800

Politiet er opptatt av å gi barn og unge den rettsikkerheten de har krav på. De skal bli hørt og trodd, og de skal slippe å leve i hjem der de er redde og utrygge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie