Hopp til hovedinnholdet

Jente på 15 år skal snart konfirmeres og opplever at mamma og mormor ikke klarer å være venner. Dette gjør at gjester ikke vil komme og det blir vanskelig for jenta. Hun ønsker at de voksne kan ordne opp, men synes det tar lang tid.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er konfirmant i år og skal stå konfirmasjon om 2 uker. Mamma har ikke snakket med mormor på et halvt år. Det gjør at gjester ikke vil komme i konfirmasjonen Jeg og pappa sier at hun skal ta kontakt med mormor, men hun sier at hun skal gjøre det og det har hun sagt i en måned og vær gang vi tar det opp begynner hun kjeft å skrike. Jeg vet at det er de voksne som skal ordne opp, men det tar så lang tid. Hun sier til meg at mormor har prøvd å sabotere, men jeg føler at mamma har prøvd å sabotere med vilje. Hva er galt med henne? Hvorfor begynner hun kjeft og skrike når vi tar det opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Dette høres ikke greit ut for deg. Nå er det kort tid til konfirmasjonen, og jeg håper at mamma og mormor har snakket sammen!

Konfirmasjonen skal være din dag, og min mening er at de voksne da bør legge sine uenigheter til side for at det skal bli bra for deg. Hvis ikke de klarer det, så er det lite du kan gjøre.

Mitt råd er at du sier fra på en rolig og tydelig måte til både mamma og mormor om hvordan du ønsker å ha det på dagen din. Hvis de ikke respekterer det, så får du forsøke å kose deg med de gjestene som kommer.

Jeg håper du får en fin dag!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva må du huske på konfirmasjonsdagen?

Dress sys til konfirmasjon (colourbox.com)

Hva skulle du egentlig gjøre under konfirmasjonsseremonien? Skal du holde tale, og hva skal du i så fall si? Få gode tips til konfirmasjonsfesten her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie