Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor må en person gå på barseltreff?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Lurte på om hva kan årsaken kan vær vist man må gå på barseltreff har hørt om ei som må det.? hvilken fagpersoner kan si dette ? Leger,psykolog? Er at man sliter sosial en grunn til å bli tvunget?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du kjenner en som MÅ gå på barseltreff. Du skriver ikke hvem det er som har anbefalt henne å gjøre det. Tenker at det er ulike grunner at noen blir anbefalt å gå i en barselgruppe. Det kan være for å bygge opp det sosiale nettverket, få viktig kunnskap om barn og hvordan det er å være foreldre og det kan være foreldre som har barn med spesielle behov.

Helsesøstre kan anbefale at noen går på barseltreff. Det kan også være andre som arbeider med familier og barn som oppfordrer småbarnsforeldre til å være med på slike treff. 

Legger ved noen artikler under svaret. 

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Barnevernloven gjelder for alle barn i Norge

Paragraf (ung.no)

Barnevernets hovedoppgave er å sikre at alle barn og unge i Norge, som lever under forhold som kan skade deres helse og utvikling, får nødvendig hjelp og omsorg til rett tid, samt å bidra til at barn og unge får trygge oppvekstsvilkår. Dette formålet er fastsatt i barnevernlovens § 1-1.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie