Hopp til hovedinnholdet

Moren min ødelegger livet mitt, er det noe jeg kan gjøre for å slippe å bo sammen med henne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hater moren min hun er ikke normal i det hele tatt. Hun ødlegger livet mitt. Jeg vil ikke ha noe med hun å gjøre, er det noe jeg kan gjøre får å kunne slippe å bo med hun adopsjon eller noe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i en vanskelig situasjon! Du skriver at du hater moren din og at hun ødelegger livet ditt og du lurer på om det er noe du kan gjøre for å slippe å bo med henne. Det er vondt og slitsomt å ha et så vanskelig forhold til foreldrene sine som du beskriver!

Du skriver ikke hva hun gjør som ødelegger livet ditt. Det er aldri greit at foreldre bruker vold som en del av oppdragelsen! Det er også mange foreldre som gjør andre ting som ikke er bra for barn og ungdom. Når foreldre ikke greier å ta vare på barna sine er det barnevernet som har i oppgave å beskytte barn og ungdom under 18 år.

Barnevernet kan vurdere at det er bedre for deg å ikke bo sammen med foreldrene dine. De kan også bestemme at moren din må få hjelp og rådgivning for å bli en bedre forelder. Du kan ta kontakt med barnevernet selv eller du kan snakke med helsesøster eller lærer på skolen som kan hjelpe deg med dette.

Du kan også ringe til alarmtelefonen og fortelle om din situasjon på dette nummeret: 116111. Alarmtelefonen kan hjelpe deg å sende bekymringsmelding eller hjelpe deg i en akutt situasjon.

Mange problemer kan også bli mindre av at du og moren din snakker sammen om dem. Det er mulig å få hjelp til å prate sammen på en god måte på et familievernkontor. Jeg legger også en artikkel under svaret med tips til hvordan man kan krangle mindre med foreldre.

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie