Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få venner?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 12 år, bor hos min far. Gått i 2 barnehager og 3 skoler, pga flytting fra mor og far. Jeg plages med å få venner. Skal snart få en ny klasse (ungdomsskole). Går på ingen aktiviteter på fritiden. Selvmordstanker. Overvektig. Ja, det er meg beskrivet med positive ord. Livet er noe dritt. Skal IKKE ha noe psykisk hjelp. Min far var til doktoren og fikk en medisin for noen dager siden. Akkurat nå har vi besøk av farmor, og de sier at han trenger ro. Og når jeg og broren min begynner å krangle roper farmor på meg å klikker helt, hun sier gang på gang ''Din far trenger ro!'' Så hører jeg at pappa sier ''Hun bryr seg ikke''. Jo takk for den liksom. Har dere noen anelse om hva som plager han? Mine spørsmål er: Hvordan får man venner? Hva plager min far? - Jeg fårstår at dette spørsmålet kan være vansklig å svare på ut ifra at han bare ''trenger ro'' Er det normalt å gråte hver gang man snakker med sin familie? Btw jeg har mistet kontakt med nesten alle på mammasiden. Fml.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke mulig å vite hva det er som feiler faren din for oss i ung.no. Jeg tenker at det er fint om du kan spørre han eller farmor om dette. Spør om hva det er som feiler han og hvorfor han trenger ro. Si at du blir bekymret og gjerne vil ha et svar. Det er ikke greit om de ikke gir deg et svar på dette. Forstår at det kan føles utrygt for deg og ikke vite hva som feiler faren din. 

Det er trist at du har mistet nesten all kontakten med familien din på mammaen din sin side. Det er leit. Det må være tøft å ha det slik du har det. Tenker at det er viktig at du har noen å dele tankene dine med. Det kan være noen du stoler på i familien. Eller du kan snakke med sosiallærer eller helsesøster på skolen din. Ikke gå rundt med tanker som ikke er bra for deg. Del med andre å få god hjelp til å takle det som er tøft.

Du lurer også på hvordan du kan få venner. Det å bry seg om andre, være snill, si hei og smile kan være en god måte å bli kjent med andre på.  Start med en aktivitet du liker. Da møter du andre som har samme interesse som deg. Er det slik at du liker å være sammen med en person eller dere har aktiviteter som begge trives med, så kan det ofte være starten på ett godt vennskap. Håper du finner noen nå når du startet på ny skole og i ny klasse!

Legger ved noen artikler under svaret som du kan lese.

Lykke til!

 

 

 

 

 

Hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke plikter har foreldrene dine overfor deg?

Gutt flytter hjemmefra (colourbox.com)

Hvilke plikter foreldrene dine har overfor deg og hvilke rettigheter du har overfor finner du i barneloven.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie