Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke å merke at foreldre har sex, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Hver helg tar mamma med seg typen sin hjem og han sover over her. Hver gang han sover over, føler jeg at jeg hører mamma og typen har sex pga lyder fra senga og litt dunking i veggene. Dette er VELDIG ubehagelig og ekkelt. Er det normalt at foreldre har sex med barn hjemme? Jeg vil ikke snakke med mamma om det heller, så hva skal jeg gjøre? Må alltid legge meg kjempe sent eller sove med ørepropper...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
 
Du lurer på om det er normalt at foreldre har sex, når barna er i huset?
 
Svaret er ja det er normalt å ha sex. Men det er også normalt og vanlig at barn som merker eller tror de merker at foreldrene har sex syens dette er ekkelt.
 
Barn liker som oftest ikke å tenke på at foreldre har sex, og klarer ikke å godta dette. Og det kjennes antagelig vanskelig å snakke med moren din om det at du ikke liker å høre at hun og kjæresten har sex.
 
Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen  og be å få snakke med henne om hvordan dette er for deg. Mange ganger hjelper det å sette ord på noe til andre. Helsesøster har mye kunnskap og erfaring å snakke om sex. Hun kan sikkert si noe om hvordan det føles for mange ungdommer å tenke på foreldrene sitt sexliv.
 
Lykke til videre
 
Med vennlig hilsen

Familieterapeuten
Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie