Hopp til hovedinnholdet

Mamma vil ikke høre på det jeg har å si om sminke og påkledning. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på tretten år som har en mor som ikke hører på det jeg har å si. Spesielt når det gjelder sminke, barbering og påkledning. Jeg prøver å si min mening, men mens jeg holder på bare avbryter hun meg å sier du får ikke lov eller NEI! Jeg var jo lsm ikke ferdig med å prate engang! På de temaene jeg skrev ovenfor har jeg faktisk masse voksene ting å si. Jefg har også lest at barn som har fylt 12 år skal få lov til å si sin mening og bli hørt hjemme, men jeg gjør ikke det! Hva skal jeg gjøre... Pls svar så fort dere kan

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg forstår at dette er frustrerende for deg og at du ønsker å bli mer hørt av moren din. Det kan føles vanskelig når hun ikke forstår deg.

Har du tatt en ordentlig prat med moren din om hvordan du føler det? Jeg foreslår at du ber moren din om at dere sette dere ned sammen og snakker om de uenighetene dere har. Dere kan jo bli enige om at dere begge må la hverandre snakke ferdig og at begge skal få si sin mening om saken. Om moren din mener at hun ikke trenger å høre dine meninger kan du jo forklare at selvom det ikke vil forandre noe så vil det i det minste kanskje få dere til å forstå hverandre bedre. Dette er et godt argument for at dere skal ta en ordentlig prat.

Det er som sagt ikke sikkert at dere blir enige, men på den måten får du i allefall fullført det du ønsker å si. Jeg syntes også du kan si noe om hvordan du føler deg når moren din velger å avbryte deg og ikke la deg si dine meninger. Det fører antagelig bare til at det blir enda mer diskusjoner mellom dere. Forhåpentligvis vil hun forstå dette og være villig til å lytte til hva du har å si. Kanskje kan dere også bli enige om noen ting.

Jeg legger ved noen artikler jeg tror kan være nyttige for deg, og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie