Hopp til hovedinnholdet

har en veldig destruktiv far som driver med psykisk terror

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Helt siden oppveksten har jeg hatt en veldig destruktiv far som driver med psykisk terror. I flere stunder sammen har jeg opplevd han, gjentatte ganger, påstå at han skal ta livet sitt, han er lei av å leve. Hatet er rettet spesielt mot mamma og hennes nye kjæreste, besteforeldre og ungdomspsykiatrien. Den siste samtalen vår opplevde jeg trusler om at han skal tenne på huset vårt, han skal dø om 3-4 måneder og at jeg da vil bli glad og spytte på graven hans. Dette er blitt veldig frustrerende og har nå kommet til det punktet jeg har blitt redd han. Spørsmålet mitt er da: hva skal jeg gjøre med dette problemet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du har en pappa som er veldig destruktiv og som driver med psykisk terror. Du skriver også at i den siste samtalen så fremsatte pappa alvorlige trusler om at han skal tenne på huset deres og at han skal dø.

Jeg tenker det er veldig viktig at du forteller mamma om dette, hun må få vite hvordan pappa truer deg og familien. Det er ikke ditt ansvar å hjelpe pappa og derfor er det veldig viktig at du forteller dette til en voksen og da først og fremst til mamma fordi truslene retter seg også mot henne.

Hvis personer ikke slutter med trusler av denne typen er det vanlig at den som blir truet kontakter politiet og ber om hjelp til å få slutt på truslene. Mamma kan også kontakte pappas fastlege fordi det høres ut som din pappa kan være psykisk dårlig og i ubalanse og at han da trenger hjelp.

Ring gjerne alarmtelefonen på tel 116111 og snakk med dem om dette.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Alarmtelefonen 116111

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie