Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få mamma til å forstå?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har skilte foreldre, men er ikke hos faren min da han tidligere mishandla meg og søsknene mine. Jeg bor da hos moren min på fulltid. I lengden er det heller ikke så greit, da hun har utenlandsk bakgrunn, skylder på alle for alt og trøste kjøper alt fra klær til tallerkener. Hun jobber heller ikke, og bruker alle pengene mannen hennes tjener på dette. Det gjør at vi har lite råd og liten plass i leiligheten. Jeg gjør alt jeg kan for å snakke med henne om plass og penge problemene, men hun smiler bare og ignorerer det jeg sier. Hun er veldig grei ellers, men hun skjønner virkelig ikke at vi har liten plass og 90% at tingene som er her, er hennes. Jeg blir utrolig stresset av å ha det som dette. Vi har tidligere vært på både psykolog og familievern møter, men alt går inn det ene øret og ut det andre, det gjelder begge foreldrene mine. Så jeg vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre. Frister å melde henne på noe "ekstreme samlere" show, men hun hadde hatet meg for det. Hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du opplever ein del frustrasjon over bosituasjonen hjemme og at mamma ikke forstår hvordan du har det i dette. Det er i slike situasjoner det kan være vanskelig å konsentrere seg om skole og følge opp de kravene som stilles til deg.
Du sier noe om at dere har hatt hjelp av hjelpeinstanser men at det ikke hjelper på situasjonen.
Jeg foreslår at du snakker med helsesøster på skolen og at hun hjelper deg videre med feks å ta kontakt med barnevernet eller andre hjelpeinstanser.
Nå er skolen stengt og du kan evt. gå på helsestasjonen i kommunen på dagtid eller Helsestasjon for ungdom på ettermiddagen.
 

Lykke til videre


Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie