Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine kjefter og truer meg, har prøvd å snakke med dem men de hører ikke, hva gjør jeg?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 13 år som går dritt lei foreldrene mine. de kjefter og smeller fordi f.eks vis jeg har drukket et glass brus så sier pappa: drikker du et glass til med brus tar jeg pcen din i 2 uker og andmelder deg til politiet. han kjefter for alt jeg gjør og han skal alltid ha hjelp til alt mulig han gjør. men jeg får aldrig hjelp tilbake. jeg har prøvd å snakke med foreldrene mine flere ganger men de lar meg ikke si det jeg prøver å si.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!


Det er ikke uvanlig at man krangler mye med foreldrene sine når man er i tenåra. Det skjer mye med kropp og humør når man er ungdom og det er vanskelig for foreldre å begynne å gi slipp på barna sine og la dem bli større.

Når det er sagt er det ikke greit å kjefte urimelig og true. Det å bli fratatt pc for en brus er ikke rimelig. Politiet vil ikke forholde seg til en slik anmeldelse, så dette er bare trusler.

Det er veldig leit at de ikke ville høre på og snakke med deg om det dere er uenige om. Noen ganger kan det være nyttig å få hjelp av andre til å snakke med foreldre. Det kan være andre familie medlemmer, lærer eller helsesøster.

Mange familier har stor nytte av å ta kontakt med familievernkontoret der deu bor. De er eksperter på hjelpe familier å snakke bedre sammen.

Håper dette kan være litt til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie