Hopp til hovedinnholdet

Mamma har fått seg ny kjæreste og jeg syntes det er veldig vanskelig.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14år. Mamma har fått seg ny kjæreste og jeg syntes det er veldig vanskelig. Jeg og mamma har hatt et veldig veldig godt mor datter forhold, broren min er 20år å han er i militære, pappa har jeg ikke nor kontakt med. Jeg har dysleksi og jeg er veldig sikker på det, men jeg har vært hos bupa og di sier jeg ikke har det nå skal jeg til privat psykolog som kan sjekke en gang til om jeg har det. Jeg har ikke noe i mot kjæresten til mamma syntes han er veldig snill, man jeg syntes han drikker mye. Hele sommer ferien har jeg gråt veldig mye hver dag. Mamma er veldig mye sur på meg for tiden. men noen dager er ho veldig glad og trøster meg veldig mye, mens andre er ho bare sur på meg når jeg gråter. Hvis mamma er lei seg eller sur gir jeg ho klemmer å prøver å trøster henne men hvis det er omvendt blir ho bare sur. Jeg sier flere og flere ganger at ho må prøve å gi meg klemmer hvis jeg er sur eller lei meg men ho gjør det veldig sjeldent. Takk på forhånd :-)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er mange som synes det er vanskelig at foreldre får nye kjærester. Mange foreldre blir så forelsket at de glemmer at det å få kjæreste kan bety mye for barna. Det er foreldre som velger kjæresten ikke barna. Det er ikke uvanlig at barn og nye kjærester finner det vanskelig å like hverandre. foreldre "glemmer" barna litt eller mye. Alt kjæresten gjør eller mener er fantastisk.

Foreldre kan bli veldig hårsåre når barn prøver å si a alt ikke er helt greit.Det er likevel bra at du prøver. Har du prøvd å snakke med kjæresten hennes? Kanskje han ikke er klar over hvor vanskelig dette er for deg. Fortell ham at du synes det er vanskelig at voksne drikker alkohol, ikke bare når han drikker.

Er det helt umulig å snakke med dem kan det være Ok å få hjelp av noen andre. Bestemødre kan ofte være god hjelp. Ellers kan helsesøstre og eller sosiallærere være gode å snakke med.

Kan det være en ide å spørre om dere kan bestille time på familievernkontoret der dere bor. De er eksperter på å hjelpe familier snakke bedre sammen.

Håper dette er til nytte for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie