Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg snakke med foreldrene mine om det å begynne med BH?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg starter i 10. klasse nå, og har enda ikke begynt med bh (selv om jeg egt trenger det). Grunnen er at jeg ikke føler meg så trygg på forholdet til moren min at jeg tør å si til henne at jeg vil/må bytte ut minitoppene mine med bher. Jeg har alltid vært en pappajente, men føler at dette blir et veldig kleint tema. Enda mer kleint enn med mamma. Jeg har prøvd å finne måter å si det på, men får det bare ikke til. Mamma er heller ikke en som tar hint så veldig lett... Så jeg får ikke det til heller. Jeg kunne jo alltids ha dratt å kjøpt en alene, men da hadde det bare blitt kleint når moren min hadde spurt om jeg hadde kjøpt en. Håper at dere forsto dette.. Takk (:

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du føler du har et behov for å begynne med BH, samtidig som du synes det er litt kleint å snakke med foreldrene dine om det. 

Når det er sagt så handler det nok litt om å finne frem mot og faktisk bare fortelle moren din hva du tenker rundt dette. 

Du kan fortelle moren din at du vil snakke med henne om noe du har tenkt litt på. Det er helt normalt at du vil begynne med BH, og det vil nok moren din skjønne. Hun har også vært ung en gang, og jeg er sikker på at hun vil prøve å forstå hvordan du har det. 

Vær ærlig og fortell det som det er, det kan nok være du synes det er litt flaut der og da, men etterpå vil du nok være glad for at du tok den praten med moren din. 

Jeg legger ved en artikkel som du kan ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse