Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor skal spedbarn under 4 mnd kun ha morsmelk?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om dere kan gi meg grunner til hvorfor spedbarn under 4 mnd ikke skal ha annet en morsmelk eller mme. Jeg er fast bestemt på å vente til datteren min er 6 mnd med å prøve vanlig mat, men mormoren min (min datters oldemor) maser om at hun ga mamma syltetøy og sånn når hun var 6 uker gammel. Vil bare ha noe argumenter for at det er dumt sånn at hun ikke finner på å gi min datter på to mnd noe når jeg ikke er til stede... Er kjemperedd for at hun skal finne på noe sånt de få stundene jeg er vekke og hun griner. Takker for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. ut i fra spørsmålet ditt ser jeg at du er en god mor som ønsker det beste for barnet ditt. Husk at du er mor og det er du som bestemmer, ikke oldemor.

I følge Helsedirektoratets anbefalinger ved Spedbarnsernæring bør spedbarn få morsmelk som eneste næring de første 6 levemånedene. Amming bør opprettholdes det første året, gjerne lenger. Helsedirektoratet anbefaler også at barn som ammes introduseres gradvis for annen mat fra 6 måneders alder. Noen barn kan ha behov for fast føde før seks måneders alder, men introduksjon bør skje tidligst ved fire måneders alder.

I Mat for spedbarn kan du lese mer om praktiske råd om kosthold i barnets første leveår (Helsedirektoratet).

Helsenorge.no har også mye informasjon om amming og kosthold til spedbarn.


Jeg håper dette kan hjelpe deg med å argumentere for fullamming i noen måneder til. Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie