Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for stefaren min, hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er ei jente på 18 år og jeg har litt problemer med familien min å vet ikke hva jeg skal gjøre siden får noen år siden ble jeg tatt i armen av stefaren min fordi han var sint på meg. Å i år når vi var på båten i ferien så begynte han bare å bestemme at jeg å han måtte bytte sove plass å jeg sa nei å plutselig begynte han å skrike å bli forbanna å jeg er livredd han så jeg lurte på hva skal jeg gjøre. Pliss svar så fort som mulig hilsen en 18årig jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du forteller at du har opplevd episoder der stefar har vært så sint at han har skremt deg.
Det er ingen god situasjon!
 
Jeg vil foreslå at du tar kontakt med Helsestasjon for ungdom eller en helsesøster på skolen viss du går på videregående skole.
Der kan du få råd for hvordan du skal snakke med stefaren din,  eller hjelp til å ha en samtale med han med andre til stede. Noen ganger er det godt å ha med en nøytral person som hjelper dere begge å se saken fra den andres ståsted.
 
Jeg vet ikke hvilke forhold du har til moren din, men kunne du snakke med henne om hvor vanskelig du synes dette er.
 
Du kan også ta kontakt med et familievernkontor. På familievernkontoret kan du og foreldrene dine få hjelp til å komme å snakke sammen om det som er vanskelig. De har mye erfaring og kunnskap om hvordan hjelpe familier som har det vanskelig med å forstå hverandre
 
Lykke til videre!
 
Med hilsen 

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie