Hopp til hovedinnholdet

Faren til kjæresten min er sikkelig sint og sur på henne, dette går ut over selvtilliten hennes. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste på 16år. Hun har det egentlig ganske fint, men det siste halve året har faren hennes vert skikkelig sur. Mest på henne men også litt på restan av familien. Hun får alt hun trenger å slikt, men hun får aldri høre av faren at han er glad i henne å slikt, så hun er veldig deprimert og sliter veldig med selvtillit og hun føler seg som en plage mer eller mindre. Hun er virkelig snill mot alle og bryr seg om alle å en hver, men hun ser ikke selv at hun er en god person, siden hun bare tar til seg det dårlige hun får høre.. Faren hennes legger alltid skylden på henne og blir alltid sint på henne om noe er galt. Hun tror at han hadde det litt tøft i oppveksten siden moren hans var akkurat lik mot han. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for at hun skal få bedre selvtillit å ignorere alt drite hun får høre av faren. Vær så snill å kom med noen gode ideer, hilsen en bekymringsfullt kjæreste...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Så heldig kjæresten din er som har en kjæreste som bryr seg så mye om henne. Det er vanskelig å vite hvorfor faren hennes er så sur og sint. Det kan skyldes helt andre ting enn kjæresten din. Det kan likevel være vanskelig for henne å forholde seg til det.

Har hun spurt faren sin om det er noe som plager henne?

Det viktigste du kan gjøre er å støtte henne i at hun er en person som er flott og fin. Du kan støtte henne i å snake med faren. Hun burde også kanskje snakke med moren sin om hvordan hun har det. Hun kan kanskje foreslå at de  snakker sammen som familie om hvordan de har det og hvordan d vil har det. trenger de hjelp til dette kan de få dette ved familievernkontoret der de bor. Det er gratis!

Håper dette er til nytte!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie