Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger råd om en venninne. Moren hennes klarer ikke å passe på barnet sitt! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bare trengte et råd om en venninne. Venninne min bor hos moren sin, hele tiden og er der hele tiden selvom faren bor i samme by. Moren til venninnen min greier ikke ta ansvar for henne, hun er mer som bestevennen til vennen min en moren hennes! Vis hun gjør noe feil blir moren drit sur, moren aksepterer ikke noe som hun gjør. Men når de ikke krangler, forteller moren venninnen min om kjæreste livet hennes, og at hun møtte en mann!! Hun er 47! Det går jo ikke an å snakke med datteren din om at du syntes menn er kjekke. Jeg skal være helt ærlig å si at moren er veldig dum, hun kan ingen ting! Derfor greier hun ikke ordentlig å passe på barnet sitt! Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre, for jeg tror vennen min kunne trenge litt hjelp.... Jeg har jo ingen rett til å snakke med moren eller fortelle vennen min at hun må gjøre noe med moren sin.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Så heldig venninnen din er som har deg! Du ser at hun ikke har det så greit og vil gjerne hjelpe henne. Det er flott! Samtidig er du usikker på hva du kan gjøre, og det skjønner jeg godt.

Du skriver ingenting om hvorvidt venninnen din selv mener at hun trenger hjelp eller ikke. Det er mye lettere å hjelpe en som vil selv enn en som ikke synes at hun trenger hjelp.

Hvis venninnen din selv synes ting er vanskelig og for eksempel ønsker seg mer kontakt med pappaen sin, så kan dere starte med en samtale hos helseøster. Du kan bli med på denne samtalen hvis hun vil det, eller du kan støtte henne til å gå alene. Hos helsesøster kan hun få hjelp til å vurdere hvor alvorlig dette er og finne ut hva hun kan gjøre videre. 

Hvis venninnen din ikke vil gå til helsesøster, så kan du gå dit og snakke om bekymringen din. Da har du gjort noe viktig for å hjelpe venninnen din og en voksen kan vurdere situasjonen. Du kan også snakke med mammaen din om dette og høre hva hun synes.

Ta også en titt på artiklene under svaret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Slik er du en god venn!

To venninner på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie