Hopp til hovedinnholdet

Jeg savner søsteren min.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei søstern min har giftet seg og flyttet til en annen by, vi var bestvenner men etter hun flytta, er vi ikke så nære lengre. Savner henne veldig. Vet ikke hvordan eg skal fikse det, trenger henne veldig nå, foreldre mine krangler veldig mye, broen min er i rus avenning tror det heter. Vi har nesten ikke snakket sammen på 2 år, mamma vil ikke at eg snakker med han. Har besøk han en gang.. og har har en 3.menning + eks bestevenn. Trodde eg kunne stole på henne, så eg snakket med henne om dette. Og hun fortalte det og noen løgner. Og eg har misten nesten alle vennene mine begrunav henne, og eg har blitt mobbet siden vi flytten for 3 år siden. Fortalte det for 2 år siden, men læren tok ikke det seriøst, han trodde eg løy. Og nå har det blitt verre etter de fikk høre om det eg har sagt. Takk på forhånd. Trenge å si dette til noen, og være anonym...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 15 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det er trist at du føler at du ikke har så mye kontakt med søsteren din nå, fordi det høres ut som at du hadde hatt behov for henne.

Du forteller at broren din er på avvenning, og at vennene dine mobber deg.

Dette er sikkert vanskelig og vondt for deg.
Mobbing er ikke greit, og det må ta slutt. Læreren din må ta tak i dette.

Kan hende kan det være en ide at du tar kontakt med helsesøster for å få hjelp i forhold til det som handler om mobbing. 

I tillegg så tenker jeg at helsesøster kan være en du kan snakke med om det som er vanskelig for deg som handler om familien din, og kanskje spesielt om broren din?

Det høres ut som at du har en konflikt med vennene dine, og læreren og helsesøster må ta tak i dette og prøve å ordne opp.

Alle kan komme i vanskelige situasjoner, og da er det viktig å prøve å snakke med de involverte.

Når det gjelder forholdet til søsteren din så vet jeg ikke hva du har gjort for å få kontakt, men du kan prøve å ringe eller skrive en mail og fortelle hvor viktig hun er for deg.

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd i familien din, men det kan jo være at det at hun ikke har kontakt med deg ikke handler om deg, men om familien.

Du kan få Familievernkontoret til å hjelpe deg, eller du kan få hjelp av helsesøster når det gjelder utfordringer i familien.

Ved at du og søsteren din får hjelp til å snakke sammen vil dere kunne finne tilbake til hverandre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie