Hopp til hovedinnholdet

Min mor tenker bare på seg selv, hun stiller ikke opp.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei :) Jeg trenger virkelig hjelp.. Mine foreldre bor hver for seg (skilt) Det har seg slik at jeg valgte å bo fast til min far. Min mor har en kjæreste ca 2 timer i fra seg, jeg går dessverre ikke i lag med hennes kjæreste. Det har seg slik at min mor kan selv velge akkurat selv når hun er hjemme og når hun er til sin kjæreste. Hun stiller aldri opp for meg. Da jeg spør om hun vil se på meg ri, da sier hun bare at hun har mye annet å gjøre. Hver gang da jeg er med hun et eller annet sted og jeg skal kjøpe meg noe så må jeg kjøpe det selv med mine egne penger, hun betaler heler ikke min far noen ting. Hun stiller virkelig IKKE opp.. Hun tenker bare på seg selv.. Jeg sier det til hun, men hun vil virkelig ikke forstå.. Da jeg sier til hun at hun har det alt for enkelt med at hun bare kan reise bort og gjøre akkurat som hun vil (leve som at hun ikke har noen unger) da bruker hun i mot meg at så lenge jeg bor til min far så er det slik..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Dette høres veldig leit ut. Det er ikke alle foreldre som klarer å prioritere barna sin framfor sine egne behov. Det kan også hende at hun tenke at du er så stor at du ikke trenger henne så mye som tidligere.

Når jeg leser det du skriver høres det også ut som at hun er blitt skikkelig såret over ta du valgte å bo hos faren din. det er kanskje forståelig at hun er lei seg for valget ditt. Det er likevel ikke greit at hun begrunner det å velge deg bort er fordi du har valgt å bo der du bor.

Om du likevel vil prøve å får hjelp til å snakke med henne er det steder du kan få hjelp. Hos familievernkontoret der dere bor kan dere får hjelp til å snakke sammen på en bedre måte. Du kan få hjelp til å fortelle henne hvor lei deg du blir på grunn av at hun ikke stiller opp for deg. spør henne om dere kan bestille time.

Det kan ofte være godt å snakke med noen andre om hvordan du har det som for eksempel helsesøster eller sosiallærer. Helsestasjonen for ungdom kan også være et sted du kan få snakket om dette.

Håper dette kan være nyttig for deg!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie