Hopp til hovedinnholdet

Datteren til kjæresten gir uttykk for å ikke ha de bra på internett uten at foreldrene forstår hvorfor. Hvordan skal de ta tak i dette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Kjæresten min har et barn. Dette barnet er 10 år. Det er en jente. Hun er sporty. Spiller fotball og hockey. Hun danser og turner. Har mange venner og har det bra på skolen. Hun har også fått for seg å plutselig skrive på Internett at hun ikke har det noe bra og at hun gråter bak sitt smil osv. Jeg bare lurer på om dette er noe som bør bli tatt alvorlig eller om det er liksom sånt som barn bare gjør for en ekstra oppmerksomhet. Jeg kan selv huske som barn at jeg kunne finne på å skrive sånt på Facebook. Men jeg husker at jeg egentlig ikke forsto hva de mente men at man fikk oppmeksomhet for det. Jeg vet hvilken oppdragelse hun har fått. Jeg vet hvilke mennesker hun har rundt seg. Hun har det trygt og stabilt. Jeg bare forstår ikke hvor dette kommer i fra. Burde vi skaffe hjelp hos en psykolog for henne? Eller skal hun prate med helsesøster på skolen? Hvordan skal vi ta tak i dette som hennes foreldre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Denne jenta er sannelig heldig som har deg! Du tar henne jo allerede på alvor når du stiller deg disse spørsmålene.

Det er ikke godt å si hvorfor hun skriver som hun gjør. Det kan være for å bli sett og få oppmeksomhet. Det ønsker vi jo alle, men noen måter er klokere enn andre for å oppnå dette. Det er jo også mulig at hun sliter med ting som ikke er så lett å få øye på.

Jeg synes det høres ut som en god ide å sette henne i kontakt med helsesøster. Da vil hun oppleve at dere tar henne på alvor og gir henne en mulighet til å få hjelp med vonde tanker. Det kan være en fin erfaring for henne uansett hvordan hun har det.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie