Hopp til hovedinnholdet

Faren liker begge kjønn, hvordan kan hun støtte han i å være seg selv?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, mor og far gikk fra hverandre for 2 måneder siden, jekk fikk vite nå nylig at far liker begge kjønn, å at det var grunnen for at de gikk fra hverandre. Det er bare jeg, mor og far som vet dette... Han har ikke fortalt det til de andre barna sine eller resten av familien.Jeg støtter han 100% og jeg er stolt over at han turte å si det men jeg vet ikke helt hva jeg skal si til han, han spør hele tiden om det går fint med meg å jeg svarer ærlig men jeg vet ikke hvordan jeg skal være med han... Eller hvordan jeg skal oppføre meg, vi har et supert forhold men føler det er litt annerledes nå.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Så fint at faren din kan være ærlig rundt hvem han er. Det er krevende å skulle spille skuespill i eget liv.

Du skriver at du synes det er vanskelig å si direkte til pappaen din at du er stolt av ham. Du er ikke alene om dette. Mange ungdommer kan synes det er utfordrende å snakke med foreldrene sine om følelser, spesielt dersom de handler om temaene forelskelse, tiltrekning og kjærlighet.

Kan det være det ville vært lettere for deg å si det gjennom et brev eller en mail? Ved å skrive ned de tankene du har hvor du synes han er en modig pappa, kan du formidle disse tingene på en ærlig og direkte måte uten at det blir for kleint. Kanskje kan du si noe om at du synes dette temaet kan være litt vanskelig å snakke om ansikt til ansikt, men at du vil han skal vite at du støtter han 100%.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat. Legger ved en artikkel.

Ønsker deg masse lykke til, pappaen din er heldig som har deg!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om kjønn, seksualitet og identitet?

Jenter ser på mobilen sin (colourbox.com)

Har du spørsmål om kjønn, seksualitet eller identitet? Ringer du Ungdomstelefonen på 400 00 777 møter du unge voksne som kan hjelpe deg med spørsmål om seksualitet, legning og identitet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie