Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært utrolig uhøffelig, slem og bortskjemt mot foreldrene mine. Kan jeg få noen tips om å mestere sinne mitt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært utrolig uhøffelig, slem og bortskjemt mot foreldrene mine. Dette går dessverre mest ut over pappa. Jeg blir alltid sur på ting han gjør feil og får av og til raserianfall. Jeg pleier å gå som regel på rommet ettter jeg har "skjelt" ham ut. Da begynner jeg å grine og får tanker om at jeg ikke er et godt menneske. Jeg blir også redd for at pappa ikke liker meg lengre hver gang. Jeg blir veldig fort lei meg og sier unnskyld til ham nesten med en gang. Nå har jeg blitt så lei av å være sint, bortskjemt og skjelle ut foreldrene mine. Kan jeg få noen tips om å mestere sinne mitt. Takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du stiller oss spørsmål!

Det er ikke uvanlig at endringer i kroppen som for eksempel hormoner medfører humørsvingninger. De fleste foreldre er klar over at det kan være sånn og er glad nok i barna sine til å tåle dette. Det kan hende det å si til dem at du ikke mener å være så sint og sur på dem hjelper dem å forstå og tåle deg. Kanskje dere sammen kan finne løsninger sammen. Synes du det er vanskelig å snakke med dem ansikt til ansikt kan det å skrive et brev til dem være lettere. Det er stor sannsynlighet at foreldrene dine uansett blir glade for å høre at du er glade i dem og ikke mener å være så sur.

Det at du innser at du er urimelig og blir for sint og sur, er du på god vei til å mestre sinnet ditt. Legger ved en artikkel om tips og råd til å mestre sinnet ditt.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie