Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg snakke med foreldrene mine før jeg tar tatovering

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 16-år. Jeg her veldig lyst å ta en tatovering når jeg fyller 18-år. En tatovering som er forbokstaven til min døde oldemor, hun betydde veldig mye for meg! Jeg lurer på om dette er noe jeg burde snakke med mine foreldre om ? Eller om jeg berre tar tatoveringen når jeg fyller 18 år uten at dei vet om det ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du er over 18, bestemmer du jo selv, men det betyr ikke at du ikke kan søke råd hos foreldre fortsatt.  Hvis det er viktig for deg hva de tenker om dette, så kan det jo være lurt å prate med dem om det.  Det er også lurt å tenke seg godt om før du tar en tatovering.  Den skal være der lenge og vil være med å definere deg.  


 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tatovering - er det farlig?

Tatovering (colourbox.com)

De aller fleste får ingen hudreaksjoner av å tatovere seg, men det er likevel viktig å være klar over at det fins flere mulige hudproblemer som kan oppstå.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie