Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min har det vanskelig i forhold til foreldrene sin.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Kjæresten min er 17 år og sitter i en familiesituasjon. Foreldrene skilte seg for 6 år siden. Hver gang han sier at han skal overnatte hos mora så blir faren skikkelig sur. Han vil ikke svare på telefonen, truer med å kaste han ut av huset osv. Han begynte å overnatte hos mora for første gang for 6 mnd siden fordi jeg ville det. Han har et veldig vanskelig forhold til morra si fordi han har alltids lært av faren at hun var den slemme fordi hun dro osv. Broren har ikke snakka med henne på 6 år. Han er derfor den eneste som har kontakt med mora si. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med saken. Han vil ikke snakke med noen psykologer, helsesøster eller andre mennesker. Jeg vil veldig gjerne det, men jeg kan jo ikke tvinge han heller! Akkurat når jeg skriver dette her så står de ute og krangler fordi vi skal overnatte hos mora i natt. Håper dere veit om noen muligheter til å fikse dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 16 år.

Takk for at du skriver til oss.

Kjæresten din er heldig som har deg som bryr seg.
Det du forteller om her kan nok, dessverre, mange ungdommer kjenne seg igjen i.
En skilsmisse er ofte en svært krevende hendelse.

Mange familier kan slite med å klare å finne ut hvordan man skal være mot hverandre etter en skilsmisse.

Noen foreldre har en stor konflikt når de skilles, og drar barna sine inn i egen konflikt, litt slik jeg opplever at foreldrene til kjæresten din gjør.

Jeg forstår, ut fra det du skriver, at kjæresten din ikke ønsker å snakke med noen, men det ville være smart om han gjorde det.

For at kjæresten din skal få det bedre vil jeg anbefale kjæresten din å snakke med noen, eksempelvis helsesøster eller Familievernkontoret.

Helsesøster eller Familievernkontoret vil kunne snakke med foreldrene til kjæresten din, slik at de forstår at det er viktig at de legger konflikten bort.

I hvert fall bør foreldrene til kjæresten din ikke involvere barna i sin konflikt, hvis de ikke kan bli venner.

Det du beskriver at kjæresten din opplever med trusler og krangling i forhold til at faren ikke vil at dere skal overnatte hos moren, er ikke greit.

Foreldre må forstå at de fleste ungdommer er glade i begge sine foreldre.

Hvis kjæresten din ikke vil ta i mot hjelp så bør han tenke over om han kan ta opp med faren sin at faren ikke lenger kan sette grenser for hvilket forhold han skal ha til moren sin.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie