Hopp til hovedinnholdet

Pappa kommer med stygge kommentarer.

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg har problemer med faren min. hver dag er de vanskelig å se han for eg veit at han kommer med en stygg kommentar om kroppen min eller ut sene mitt. veit ikke ka eg skal gjøre sida eg har sagt til han mange ganger at han skal passe på seg selv. men han bryr seg ikke om hva eg seier. vil få slutt på ditta marerittet så eg kan føle meg fornøyd med kroppen min.det å se i selv i speilet å hate det en ser bare på grun av en komentar er heilt jæveligt. har testet om hann er like stygg med komentaren når eg sulter meg å det er han. vil ikke leve i dertte mare ritte meir vil at det skal stoppe! før eg enten flytter ut eller stikker av. hilsen jente 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

 Hei!

Det er hverken hyggelig eller bra for ens eget selvbilde å få stygge kommentarer for utseendet sitt.  Mange forstår dessverre ikke hvor hardt dette kan ramme og hvor lei seg en blir.  Det er viktig at noen hjelper deg å prate med din far slik at han forstår hva dette gjør med deg og ikke minst hvordan han kan gi deg den støtte og oppmuntring som du trenger.

 

Jeg vil råde deg til å prate med helsesøster på skolen din om hvordan det er og være deg og hvordan du har det hjemme.  Hun kan gi deg råd og støtte og hun kan kanskje også prate med din far eller kontakte andre som kan være til hjelp . 

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie