Hopp til hovedinnholdet

Moren min tar meg ikke seriøst, hun kjefter på meg hele tiden. Hver gang jeg er i samme rom som henne sier hun " slutt å se så sur ut" og " slutt å oppføre deg som en bitch" osv. Jeg vil ikke snakke med henne om det, hun tar meg ikke seriøst. uansett. Sitter nesten alltid på rommet mitt aleine.Jeg vil ikke være med familien min, fordi alle er så slemme mot meg, og når jeg må være med de så klager de på at jeg "aldri er med dem".  Vennene mine sier at moren min er streng og sint, det er flaut.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er så drittlei av moren min. Hun tar meg aldri serriøst, og kjefter på meg hele tiden. Om søskene mine gjør noe er det alltid jeg som får skylden selv om det aldri er min feil, og det er bare fordi hun liker meg minst av barna sine. Hver gang jeg er i samme rom som henne sier hun alltid "slutt å se så sur ut" og "slutt å oppfør deg som en bitch" osv.. selvom jeg ikke gjør noe. Jeg begynner å bli så drittlei nå, ingen mor burde fått lov til å kalle sitt eget barn slike ting, og jeg vil ikke snakke med henne om det, fordi hun tar meg aldri seriøst uansett.. Jeg sitter nesten alltid på rommet mitt, helt alene. Jeg vil ikke være med familien min, fordi alle er så slemme mot meg, uansett, og når jeg må være med de så klager de på at jeg "aldri er med dem". Til og med vennene mine har sagt mange ganger at moren min er skikkelig streng, og at hun ser sint ut hele tiden, og det er dritflaut.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

 

Dette hørtes ikke greit ut. Forstår at dette er vanskelig for deg. Er det noen du stoler på som kunne hjelpe deg å snakke med moren din. Det kan være nabo eller familiemedlem. Kanskje en lærer?

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen. Kanskje helsesøster kan hjelpe slik at både du og moren din kunne møte der.

Lykke til!

Vennlig hilsen

Familieterapeuten ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie