Hopp til hovedinnholdet

Fosterforeldrene mine bryr seg ikke om meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Flyttet inn i fosterhjem for 2 år siden. Føler ikke at fostermoren min bryr seg like mye om seg som hun gjør om sitt biologiske barn, og det gjør vondt. Både hun og fosterfar klemmer, koser og kysser på henne i sofaen eller før de skal legge seg, det blir laget matpakke til henne, oppmerksomheten er på henne ved middagsbordet og jeg tror fostermor bare blir sint på meg når jeg gjør noe galt og ikke henne. Hun snakker veldig rolig til det biologiske barnet når hun er fra seg, men ikke til meg. Sitter her og har vondt inni meg. Har rett og slett en klump i magen. Jeg tør ikke å si noe heller, for jeg er redd for at fostermoren vil bli sint på meg. Føler ikke at det er noen sammenheng i familien... Foreldrene tilbringer masse tid med henne og de snakker ikke så mye til meg. Føler egentlig ikke at de kjenner meg så godt i det hele tatt. Er lei meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hei jente 16 år,

 

Flott du at du tar kontakt med Ung.no. Jeg forstår godt det kjennes vondt og at du blir lei deg når du ikke opplever du blir behandlet på samme måte som dine fosterforeldres egen datter. Jeg forstår at det er vanskelig for det å snakke med fosterforeldrene dine om dette, men jeg synes du skal gjøre det.

Dine fosterforeldre må vite at du ønsker mer nærhet og at du opplever det urettferdig. Det kan også tenkes at dine fosterforeldre ikke vet hvor dine grenser går med tanke på klemming og kosing. Dersom det er for vanskelig for deg å dele den vonde klumpen i magen med fosterforeldre synes jeg du skal snakke med din kontaktperson i barneverntjenesten eller tilsynsføreren din som besøker deg noen ganger i året. De kan hjelpe deg å snakke med fosterforeldrene om det vanskelige.

Dette kommer til å gå fint. Lykke til!

Hilsen 

Alarmtelefonen for barn og unge, telefon 116 111, i samarbeid med ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fosterbarn

ander, illustrasjonsfoto (colourbox.com)

Anders husker godt kvelden da barnevernet tok affære. Han husket detaljer som egentlig burde gått i glemmeboka for lengst. Og fortvilelsen. Ikke at det endte slik, men at det ble sånn.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie